Skip to content

Zwangerschapscursus Bergen op Zoom

Ik bied al enige tijd alleen de beste zwangerschapscursus aan in Bergen op Zoom. Het mooie is wel dat jij de cursussen die ik aanbied gewoon in je eigen en dus vertrouwde omgeving kunt volgen. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op de bevalling. Natuurlijk hoor je veel verhalen. Maar wat is nou feit en wat is nou fabel? Mijn zwangerschapscursus in Bergen op Zoom in de vorm van bijvoorbeeld een borstvoedingscursus betekent dat je goed voorbereid bent op dat wat gaat komen.

Zwangerschapscursus Bergen op Zoom

Ik praat je tijdens een zwangerschapscursus in Bergen op Zoom bij over het verloop van een bevalling

Tijdens mijn cursussen praat ik je bij over het verloop van een bevalling, wat je precies kunt verwachten en hoe je op een positieve manier de bevalling kunt stimuleren. Idealiter volg jij de cursus samen met jouw partner, en dat dus gewoon thuis. Wat wil je nog meer? Ik bied de verschillende cursussen in uiteenlopende pakketten aan. Het geven van borstvoeding en alles wat daarbij komt kijken neemt een prominente plaats in.

Echt goede begeleiding maakt het verschil

Zeker driekwart van alle vrouwen is voornemens om de baby borstvoeding te geven. Het is echter zo dat de helft al na een maand is gestopt. Vrouwen willen vaak wel borstvoeding geven, ze krijgen echter te maken met zaken als pijnlijke tepels of met het feit dat er te weinig voeding gegeven kan worden. Ook het aanleggen van een baby wil nog wel eens een probleem zijn. Borstvoeding geven – het is slechts een onderdeel van de zwangerschapscursus in Bergen op Zoom- is ook gewoon tamelijk complex. Je hebt daar gewoon begeleiding bij nodig. Ik heb in dat kader al ruim honderd vrouwen mogen begeleiden. En echt, goede begeleiding maakt echt het verschil. En het is altijd verstandig om de cursus al voor de bevalling te doen, eenmaal bevallen heb je namelijk amper nog tijd om een cursus te volgen.

Plan van aanpak over het geven van borstvoeding

Het geven van moedermelk is goed voor elke baby. Zeker nu, want uit onderzoek is gebleken dat er in moedermelk ook antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn. Tijdens de zwangerschapscursus in Bergen op Zoom bied ik je houvast en leer ik je hoe je op je eigen lichaam en op de signalen van je baby kunt vertrouwen. Natuurlijk bespreken we de onzekerheden die je voelt en leer ik je hoe je bepaalde signalen van je kind kunt interpreteren. Ik leg je uit hoe jij je baby op de beste manier aan kunt leggen en samen maken we een plan van aanpak als het gaat om het geven van borstvoeding.

Play Video