Skip to content

Over mij

Hallo ik ben Sara

Ik ben in afgestudeerd als verloskundige, een moeder van drie jonge dochters en woonachtig in Bergen op Zoom.

Hoe het begon

Tijdens mijn stageperiode heb ik op vele plekken gewerkt. Het is me hier opgevallen dat de verloskunde tegenwoordig erg medisch is en er weinig tijd wordt besteed aan het begeleiden van de toekomstige ouders.

Kort nadat ik afgestudeerd was werd ik zwanger van mijn eerste kindje. Heel bijzonder om dat mee te maken met mijn studie-achtergrond. Uiteindelijk na 9 maanden was het zover, mijn vliezen braken en na een bevalling van 18 uur met diverse complicaties was mijn eerste kindje geboren. Ondanks alle complicaties heb ik mijn bevalling niet als traumatisch ervaren, mede omdat ik wist wat er allemaal in mijn lichaam gebeurde. Ongeveer 1,5 jaar later beviel ik van een tweede kindje. Deze keer een supersnelle poliklinische bevalling van niet eens 2 uur zonder complicaties. Weer 2.5 jaar later beviel ik vlot thuis in bad van onze derde dochter zonder complicaties.

Na mijn studie en 2 kinderen later begon het idee van een cursus meer en meer te groeien. Het begon ermee dat ik vrienden uitleg gaf over bijvoorbeeld heel simpel wat ze nou precies konden verwachten bij een vaginaal onderzoek. Ik merkte dat ik het heel leuk vond om op die manier bezig te zijn met mijn vak en de reacties van mijn vrienden deden ervoor zorgen dat ik het serieus ging nemen.

En nu je dit leest is de cursus een feit iets wat ik met heel veel enthousiasme en liefde geef omdat ik weet dat ik mensen ermee kan helpen.

baby
Play Video