Skip to content

Borstvoedingscurcus

Borstvoeding geven

Ongeveer 76% van de vrouwen begint ermee maar bijna de helft is al gestopt na een maand. Vaak willen vrouwen nog wel doorgaan maar uit een onderzoek blijkt dat 9 op de 10 vrouwen klachten ervaart. Denk aan pijnlijke tepels en borsten, te weinig melkproductie en problemen met het aanleggen van je kindje.

Borstvoedingscursus

Waarom een borstvoedingscursus volgen voor je bevalling?

Borstvoeding geven is ingewikkelder dan men denkt en veel mensen hebben er niet de juiste begeleiding bij. Ik heb al meer dan 100 vrouwen kunnen begeleiden bij het leren van borstvoeding geven en heb gemerkt dat een goede voorbereiding zeker het verschil kan maken. Eenmaal na de bevalling is er onvoldoende tijd om je hier nog in te verdiepen. Hierdoor worden eventuele klachten te laat behandeld of hadden zelfs voorkomen kunnen worden.

Wat vertel ik je tijdens mijn borstvoedingscursus?

We gaan het hebben over waarom nou juist die eerste moedermelk nu zo belangrijk is voor je baby. Wist je bijvoorbeeld dat een nieuwe studie van het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC heeft aangetoond dat er ook antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in moedermelk?
Ik ga je handvaten geven zodat je op je lichaam en de signalen van je kindje leert vertrouwen.
Tijdens mijn borstvoedingscursus leer ik hoe je voldoende moedermelk aanmaakt wist je bijvoorbeeld dat je die eerste dagen na je bevalling nog weinig melk aanmaakt en dat dit normaal is! Wel heel belangrijk om een goede start te maken want in je eerste week leg je de basis voor alle maanden daarna.
Ook gaan we een grote onzekerheid van veel ouders bespreken. Hoeveel moedermelk heeft een baby gedronken en hoe weet je dat het genoeg is. Krijgt mijn baby genoeg moedermelk binnen?

Ik leg uit welke signalen je kindje geeft als hij honger krijgt en waar je op moet letten als jij je baby aan de borst legt. Dit is bijvoorbeeld belangrijk om tepelkloven en pijn te voorkomen.

Ook bespreken we veel voorkomende klachten, wat je hier zelf aan kan doen en wanneer je hulp moet inschakelen om klachten te voorkomen of behandelen.

Maar we gaan ook nog een stapje verder, want wanneer begin je met kolven en moet je al een kolf aanschaffen tijdens je zwangerschap? Allemaal dingen die je wilt weten voordat je begint met borstvoeding geven.

Ik zorg ervoor dat jij samen met een plan van aanpak je borstvoedingsavontuur vol vertrouwen kan beginnen

Want zeg nou zelf die eerste dagen wil je toch vooral genieten van jullie mooie baby?

We doorlopende onder andere de volgende thema’s binnen de borstvoedingscursus

Borstvoedingscursus

59
99
exclucief reiskosten
  • € 0,29 per kilometer buiten Bergen op Zoom.
  • Bij jullie thuis
  • Ongeveer 2 uur

Bereikbaarheid

Ik ben doordeweeks telefonisch bereikbaar van 9:00-18:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur.
Bij geen gehoor stuur me gerust een appje waarschijnlijk ben ik overdag dan even bezig met de kinderen.
Je kan me ook altijd mailen ik reageer meestal binnen 1 werkdag.

Mocht je je afvragen in welke gebieden ik aan huis kom voor de zwangerschapscursus en borstvoedingscursus. In principe overal, maar mijn focus ligt op de regio Bergen op zoom. Roosendaal en Breda.

Boek nu je cursus

Play Video