Ik heb voor jouw 9 super praktische tips samengesteld om je eerste kraamweek goed door te komen.

 

Tip 1

Zet maatbekers bij je wc’s zodat je bij elke toiletgang met water kan spoelen dit is goed omdat het dan minder prikt als je plast en je spoelt de boel een beetje schoon. Vergeet niet je kannetje te vullen met lauw water je wilt ontspannen kunnen zitten.

 

Tip 2

Rauwe kokosolie als je borstvoeding geeft. Je gebruikt het in plaats van een andere tepel crème. Het verzorgt de tepel is schimmeldodend en smeert vele malen fijner uit. En je hoeft hem ook niet weg te wassen. Het is handig om een klein bakje te maken ervan die grote pot staat anders zo in de weg. Nog een andere kleine tip maak een hoekje waar je gaat voeden en zet er alles binnen handbereik een bidon water een snack, hydrofiele doek, mooi plantje maak het een hoekje waar je lekker ontspannen zit. Dit bevordert je borstvoeding ook nog eens.

 

Tip 3

Een cold/hot pack van die blauwe met die gel erin weet je wel. Vries hem in. Als je bevallen bent is je vagina vaak beurs en wat gezwollen die eerste dag is dit je beste vriend het helpt enorm goed tegen de zwelling. Doe er wel even een washandje om is comfortabeler en daaronder ook nog je gewone kraamverbanden.

 

Tip 4

Een joggingsbroek en mannenboxers! Je hebt misschien je kraampakket uitgepakt en bent je rotgeschrokken over het formaatje strandlaken van een kraamverband. Nu zit er wel plak strips op maar moet je vaak 2 van die verbanden half op elkaar doen die eerste dagen. Wil je daar nog een coldpack ook bij doen dan snap je misschien wel gewone onderbroeken zijn niet geschikt voor de taak. Koop wat mannenboxers of leen die van je man. Het zorgt voor comfort en dat alles goed blijft zitten.

 

Tip 5

Aambeienzalf! Ongeveer 70% van de vrouwen heeft er last van na de bevalling. In je kraampakket zitten van die kompressen. Daar kan je er een paar van pakken en bij je toilet leggen. Als je dan toch bezig bent met dat spoelen en al die verbanden kan je net zo goed ook nog een kompres met een beetje zalf tegen je aambei stoppen kan gewoon blijven zitten voor optimale werking tot je weer naar de wc gaat.

 

Tip 6

Floradix je hebt best wel een prestatie geleverd je bent 9 maanden zwanger geweest, bent bevallen en daarna moet je herstellen terwijl je best wel wat bloedverlies hebt. Een ijzertekort ligt op de loer. Dit vloeibare goedje is er rijk aan samen met allerlei andere vitamines en mineralen en omdat het vloeibaar is word het nog makkelijker opgenomen zeker als je dit neemt met een glaasje sinaasappelsap. Mocht je echt een ijzer tekort hebben kan ik je ook Gentle iron van Solgar aanraden. Dit is een capsule maar die geeft geen maag en darm last.

 

Tip 7

Drink vrouwenmantelthee. Deze thee is bloedstelpend helpt je melkproductie en activeert je baarmoeder sneller weer klein te worden iets wat nodig is. In je kraamweek word elke dag door de kraamverzorgende gekeken of je baarmoeder goed zakt. Gebeurt dit te langzaam dan heb je een grotere kans op ontstekingen. Fun fact het is vaak het eerste wat verloskundige aanraden als er een baarmoeder is die niet snel zakt.

 

Tip 8

Neem laagdrempelig paracetamol. Doe jezelf een lol je bent al moe je leven staat op zijn kop. Neem die eerste dagen paracetamol voor je wonden, je eventueele naweeën, je tepelpijn wees lief voor jezelf rust en neem paracetamol.

 

Tip 9

En de laatste absoluut niet de minste laat je vriendinnetje stand-by staan met je zwangerschapscraving die je niet mocht een bakje filet american met een italiaanse bol, of die sushi. Je voelt je even de rijkste vrouw op aarde als je je kind vast hebt en daarbij iets kan eten wat je al maanden wilt.

Recommended Posts